Стефан Кркобабић: САРАДЊОМ ДО ЗАЈЕДНИШТВА

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић састао се данас у Бања Луци са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем.

„Институционална сарадња Републике Српске и Србије мора бити, редовна, квалитетна и корисна за српски народ с обе стране реке Дрине“, закључено је данас после састанка.

„Подршка Републике Србије Републици Српској је трајна, не успутна, од догађаја до догађаја. Базира се на дугорочним заједничким интересима које и грађани Србије и грађани Републике Српске сматрају својим животним интересима. Само заједно можемо да идемо напред, али и да се одупремо свима који доводе у питање наше државне и националне интересе.“  изјавио је Кркобабић.

Чубриловић је изјавио да Институције Српске и Србије морају бити присутне у сваком сегменту, уз поштовање Споразума о специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије. „Нажалост, имамо одређене парламенте који су усвојили резолуције, дајући себи право да пресуђују о историјским чињеницама и зато Српска и Србија институционалном сарадњом треба да спроводе зацртане циљеве и законодавана решења“ рекао је Чубриловић.

На састанку је разговарано о темама које су значајне за српски народ, укључујући и  бригу о селима, а састанку су присуствовали посланик у Народној скупштини Србије Драган Марковић и посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине Александар Ђурђев.