БИТКА ЗА ПОВРАТАК ПОЧИЊЕ НА ВИДОВДАН

            „Србија коначно креће у одлучну битку насељавања празних сеоских кућа. То је историјски битан датум и кључна ствар. Желимо да правцу југ-север лагано али сигурно променимо смер: да људи не одлазе, већ остају и враћају се на село. Желимо да у тим кућама свој кров над главом нађу млади људи који се баве пољопривредом и који живе у заједничким домаћинствима, али и неки млади људи који желе да свој подстанарски или отежани животни проблем у приградским или градским насељима замене сопственом кућом и окућницом.

           Програм доделе средстава за откуп празних кућа треба да подржимо сви – безрезервно! Ово је апел за све посланике, чланове Владе и све политичке партије у опозицији или на власти. То је наш заједнички патриотски чин и мисија која ће трајати“– поручио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић посланицима и грађанима Србије на седници Народне скупштине Републике Србије, након што је  Влада Србије донела уредбу о усвајању Програма доделе бесповратних финансијских средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.

Кркобабић је потврдио да ће јавни конкурс о додели празних кућа, како је раније најавио, бити расписан на Видовдан – у понедељак 28. јуна 2021.

За куповину празних кућа Министарство за бригу о селу определило је 500 милиона динара. Максимални износ за куповину куће износи 1,2 милиона динара.