Кркобабић: ИНВЕСТИЦИОНИ ПЛАН СРБИЈА 2020 – 2025 ПРЕДУСЛОВ ЗА ОПСТАНАК СЕЛА

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић оценио је да је инвестициони план председника Србије Александра Вучића “Србија 2020-2025” предуслов за опстанак села Србије, саопштено је данас.

“Напори Одбора за село Српске академије наука и уметности (САНУ) и Министарства за бригу о селу остали би без реализације да није истинске подршке председника Александра Вучића и инвестиционог плана ‘Србија 2020-2025’ . Тим планом и стопом раста БДП-а од минимум шест одсто на годишњем нивоу, могући су значајнији помаци на боље у селима Србије”, рекао је Кркобабић.

Он је навео да план предвидја пет милијарди евра за изградњу 5.000 километара регионалних и локалних путева, три милијарде евра за изградњу водовода и канализације јужно од Саве и Дунава, као и 300 милиона евра, мимо буџета државе, намењених куповини механизације, наводњавању и комасацији.

“Наша мисија да се сачувају села Србије базира се на тим издвајањима, јер за то су нам потребне велике паре, а још више рада и знања”, изјавио је Кркобабић за Телевизију Прва.