Караван ПУПС-а “Србијо, и ово је Србија” у Чачку: ВРАТА ПУПС-А СУ ШИРОМ ОТВОРЕНА

“Наравно, да не можемо да решимо сваки појединачни проблем, малу пензију, комунални проблем, запошљавање или личну неправду, али будите сигурни учинићемо све што је у нашој моћи”, изјавио је лидер ПУПС-а Милан Кркобабић.

– Врата 134 градска и општинска одбора ПУПС-а широм су отворена за све грађане Србије. Могу да дођу да попричају, да отворе душу, да изложе своје проблеме, а онда ћемо заједно да дефинишемо предлоге и да се за њих боримо у локалним самоуправама, Покрајини и у скупштини Републике Србије. Наравно, да не можемо да решимо сваки појединачни проблем, малу пензију, комунални проблем, запошљавање или личну неправду, али будите сигурни учинићемо све што је у нашој моћи. Дођите, чекамо вас да заједно кренемо да мењамо ствари на боље! – изјавио је лидер ПУПС-а Милан Кркобабић данас у Чачку у оквиру Каравана ПУПС-а „Србијо, и ово је Србија“.

Фото: Емил Ваш – агенција Бета

Одговарајући на питање – Шта са корекцијом швајцарске формуле? Кркобабић је изјавио „Формула је ту, али очито је да пензије губе трку са зарадама. Разговарао сам са председником Републике Александром Вучићем и циљ је заједнички – обезбедити да раст пензија не заостаје за растом зарада. Али то мора да се ради одмах, рекао бих за јуче! Пензионери су људи у поодмаклом добу и они немају времена да чекају. Делујмо одмах!“

Фото: Емил Ваш – агенција Бета

Позиву на радни састанак, одржан у Дому културе у Чачку, одазвала су се сва градска и општинска руководства ПУПС-а из четири управна округа: Рашког, Моравичког, Златиборског и Расинског – из четири града и 19 општина, у којима живи 1.046.799 становника, од којих су 213.000 пензионери.

Фото: Емил Ваш – агенција Бета

На скупу одржаном у Чачку усаглашена су програмска начела и дефинисани принципи даљег акционог деловања ПУПС-а у овој предизборној години.

Скупу су присуствовали чланови највишег руководства ПУПС-а, потпредседник ПУПС-а и председник Покрајинског одбора АП Војводине Мирослав Шпановић, потпредседник Извршног одбора ПУПС-а и председник градског одбора Чачак Ило Михајловски и потпредседник Извршног одбора ПУПС-а Крум Васев.

Фото: Емил Ваш – агенција Бета