Кркобабић: У БИЦИ ЗА СЕЛА НЕ СМЕ БИТИ ДЕЗЕРТЕРА

„Посветимо се узроцима да не бисмо, као на Косову и Метохији, морали да се бавимо последицама“, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Министар је упозорио да не смемо да дозволимо да нам куће у рубним подручјима остану празне, јер је то између осталог и веома важно гео-стратешко питање од посебног значаја за безбедност и опстанак Србије.

Говорећи о најављеном програму доделе празних кућа, којих у Србији, према подацима Академијског одбора за село САНУ има око 200.000, а који ће спроводити Министарство за бригу о селу, Кркобабић је, гостујући на ТВ Хепи, појаснио:

 „Пројекат доделе празних сеоских кућа са окућницом нам је преко потребан. Вредан је, за почетак, пола милијарде динара и ускоро ће бити пред Владом Србије. То је патриотски задатак за све нас у земљи, али и наше људе у расејању, одговорне појединце и корпорације. Очекујем да ћемо сви заједно учинити да те напуштене куће у различитим деловима Србије ускоро добију прве станаре, како бисмо из корена променили слику села Србије.“