ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ЛИГЕ ЖЕСТОКО О ЂИЛАСОВИМ ЛАЖИМА: Сада краде идеје од Кркобабића

Не само да је предлог Партије уједињених пензионера (ПУПС) о заштити најстаријих грађана који нису остварили право на пензије старији и од саме Странке слободе и правде (ССП), која је основана тек у априлу 2019, него је чак и Српска лига (СЛ), у мају 2018, дакле, годину дана пре рођења ССП, предлагала да и Србија, по угледу на Финску, Бразил, Шкотску или Аљаску, уведе систем универзалног основног прихода који би се редовно исплаћивао сваком грађанину који нема друга редовна примања, без обзира на његов социјални статус.

Ово је изјавио председник СЛ Александар Ђурдев, поводом лажних тврдњи Драгана Ђиласа да је “ПУПС покрао од ССП идеју о тзв. гарантованим пензијама”.

– Милан Кркобабић о неопходности изналажења решења за 250.000 људи, старијих од 65 година, који немају пензију, непрекидно говори од краја 2017. године, исто као што његов ПУПС интересе најрањивијих категорија становништва, међу њима и пензионера, заступа још од 2008. и баш по томе и јесте постао препознатљив – наводи Ђурђев.

Парадоксално је, наставља он, да се, изгледа, овај данашњи Ђилас, уместо да подржи иницијативе ПУПС, какве су обнова задругарства, додела државног пољопривредног земљишта младима, неопходност реформе пензионог система, стиди самог себе из периода када је, као градоначелник Београда, безрезервно подржавао иницијативе свог тадашњег заменика у Београду Кркобабића, као што су биле 13. пензија и бесплатан градски превоз за све старије од 65 година.

“Република” – Портал Српског телеграфа