ПУПС СПРЕМАН ЗА ИЗБОРЕ!

Седница Главног одбора Партије уједињених пензионера Србије

Данас је у центру „Сава“ у Београду одржана редовна радна седница Главног одбора Партије уједињених пензионера Србије – ПУПС, којој су присуствовали представници више од 150 општинских, градских и покрајинских одбора.

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић је оценио да су резултати у земљи задовољавајући:

„Каса Републике Србије је пуна и сигурна, пензије су редовне. Усклађиваће се на обавезујући начин за државу, а прихватљив за пензионере. Пуна подршка ПУПС-а и његово активно учешће и допринос у реализацији Програма финансијске и економске стабилизације председника Републике Србије Александра Вучића, обележили су деловање ПУПС-а у протеклом периоду.

Борба за побољшање социјално-економског положаја пензионера, борба против свих видова дискриминације старих, као и равномерни регионални развој уз отклањање неприхватљиво великих разлика између села и града, биће у средишту деловања ПУПС-а у наредном периоду – истакао је Кркобабић.

Са седнице Главног одбора је поручено да ће се ПУПС и даље бескомпромисно залагати да у Србији не буде грађана првог и другог реда.

Општински одбори ПУПС-а су програмски, организационо и кадровски спремни за предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе – закључено је на седници.

Министар Кркобабић и академик Шкорић
поручују повратницима из иностранства:

ИНВЕСТИРАЈТЕ У СВОЈУ ОТАЏБИНУ И СВОЈУ БУДУЋНОСТ!

Услед епидемије корона вируса многи наши сународници су привремено или трајно изгубили посао у европским и другим земљама широм света и вратили се у Србију. Извесна је криза светске економије и пад производње у многим развијеним земљама, а неизвесно је колико ће трајати пандемија и када ће и да ли ће прорадити многи производни капацитети? Многи наши сународници, донедавно запослени у страним земљама, суочени су са престанком потребе за њиховим радом и проблемом како да себи и својој породици обезбеде приходе за основну егзистенцију.

Тим поводом, копредседници Националног тима за препород села Србије министар Милан Кркобабић и академик Драган Шкорић посебну поруку упућују грађанима Србије који су привремено живели и радили у иностранству, а сада су у својој домовини:

– Драги пријатељи, позивамо вас да дужи боравак у домовини искористите и за планирање ваше и будућности своје деце на свом и огњишту својих предака. Србија пружа велике могућности не само у области пољопривреде и производњи хране, већ и у етно и бањском туризму.

У име Националног тима за препород села Србије, позивамо вас да, као вредни људи, домаћини и патриоте, покажете самоиницијативу, заснујете економски одржива пољопривредна газдинства, а затим да се удружите и будете успешни привредници.

Своју и будућност своје деце можете да остварите у властитој или задружној мини-млекари или сточарској производњи, у воћњаку, винограду, пластенику, пчеларству, производњи лековитих биља у етно или бањском туризму. Уз примену високих технологија и савете домаћих стручњака са пољопривредних факултета и више научних института, чији су рад и резултати цењени у целом свету, можете да производите здраву и укусну храну и брендирате своје производе. У вашем будућем послу помоћи ће вам врхунски стручњаци, чланови нашег тима: професор Зоран Кесеровић у области воћарства и виноградарства, професор Жарко Илин у области повртарства и пластеничке производње, професор Ратко Лазаревић у сточарству и многи други. Будите своји на своме! Развијајте предузетнички дух!

Посебно истичемо да је задружни систем економије, као светски потврђени модел обезбеђивања неопходне економске егзистенције који у свету окупља милијарду људи, показао огромну виталност и у Србији у време корона вируса. У време вашег боравка и рада у иностранству, у последње три године дошло је до ренесансе задружног система у Србији. Досадашњи резултати пројекта обнове задругарства у Србији „500 задруга у 500 села“ најбоља су потврда да смо на правом путу: интересовање за удруживање је толико нарасло да је за три године основано 700 нових задруга, што није забележено у историји Србије. Поштујући основне принципе задругарства самопомоћи и неутралности, задруге су у Србији показале висок степен економске стабилности: не прекидају рад, повећавају број коопераната, запошљавају чак и нове раднике и – извозе у земље Европске уније! Истовремено, задругари су испољили и завидну количину хуманости помажући старијим комшијима у обављању пролећне сетве и обезбеђивању основних животних намирница.

Очекујемо да и ви будете део новог привредног амбијента и препорођеног задружног система Србије на обострану корист: вас, ваше породице и ваше отаџбине! Можете да оснујете нову или да се прикључите некој од постојећих задруга.

Детаљнија упутства о оснивању задруга можете наћи на сајтовима задружних савеза Србије и Војводине и сајту Националног тима за препород села Србије.