ПУПС ЗАДОВОЉАН РЕЗУЛТАТОМ У МАЈДАНПЕКУ

Упалили смо бакљу у ћорсокаку!

-Поносимо се својом кампањом за општинске изборе у Мајданпеку у којој смо, на дневни ред, први наметнули и осветлили теме које значе “бити или не бити” за исток Србије. Нисмо незадовољни ни изборним резултатом од 3,1 одсто, с обзиром да смо наступили самостално – саопштила је изборна листа “Милан Кркобабић – ПУПС – И Мајданпек је Србија”, уз честитке победницима, али и свим учесницима избора.

– Као што се из имена наше листе и наслућује, ми смо, на врло конкретан начин, током кампање “упалили бакљу” и скренули пажњу на највеће проблеме Србије – на демографско пражњење њених рубних делова и на нужност равномернијег регионалног развоја. ПУПС сматра да је за Мајданпек неопходна изградња адекватне путне инфраструктуре са којом долазе и инвестиције. Истовремено, потребно је да се озбиљније укључи овдашња дијаспора, у пројекте развоја њиховог завичаја, као што је оснивање задруга и породичних предузећа, јер је трећина становништва ове општине у иностранству.

ПУПС подсећа да, после ових избора, који су се поклопили са добром вешћу о уласку озбиљне кинеске инвестиције у Рударско топионичарски басен “Бор”, Мајданпек никада више не сме да постане неки “ћорсокак на крају света” или слепо црево Србије.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПУПС-а