ПЕНЗИОНЕРИ И ПУПС БЕОГРАДА ОЧИ У ОЧИ

Наставак дијалога о реформи пензионо инвалидског система

На београдском Факултету за дипломатију и безбедност данас је, у сарадњи са Удружењем пензионера општине Савски венац, одржана трибина посвећена наставку дијалога о Реформи пензионо-инвалидског система коју је покренила Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) и њен председник Милан Кркобабић.

Трибини су присуствовали декан Факултета за дипломатију и безбедност, Ненад Ђорђевић, еминентни професор из области безбедности Андреја Савић, председници свих удружења МУП-а града Београда, председници борачких организација Београда и многи други, а Кркобабић је у препуној сали факултета изјавио:

„Не поставља се питање да ли хоћемо да уђемо у реформу пензионо-инвалидског система. Ми то морамо, то је императив времена у коме живимо! И не тиче се само нас него и Европске уније у целини. Укључујемо и ширу стручну јавност у решавање овог прворазредног политичког питања. Трагамо за моделом, о коме се, када једном буде дефинисан, неће више расправљати“ истакао је Кркобабић.                                                

Став председника ПУПС-а је да су технолошки напредак друштва, продужење људског века али и мањак потребе за радним снагом фактори који садашњи пензиони систем чине неодрживим.

„Удео људског рада у данашњим корпорацијама је изузетно мали у односу на профит које ове компаније остварују, па би било од изузетне важности да се део тог профита у будућности издваја и уплаћује у фонд техничко-технолошке солидарности као допунски фонд постојећем ПИО фонду, који мора остати под пуном контролом државе од ње у целости гарантован“ – најавио је председник ПУПС-а као један од могућих праваца у решавању овог питања.

Домаћин трибине био је Миодраг Прибиловић, председник општинског удружења пензионера Савског венца који је говорио о побољшању општих услова живота пензионера (увођењем геронтодомаћица, оснивањем клубова и дневних боравака за старе, бесплатног превоза за све грађане са више од 65 година живота и сличних бенефиција).

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПУПС-а