МИЛАН КРКОБАБИЋ: БРИГА О ПЕНЗИОНЕРИМА НЕЋЕ СТАТИ

Заменик градоначелника Милан Кркобабић, отворио је данас Интернет кафе у Клубу за пензионере „Стари град 1“, на општини Стари град.

Том приликом, Кркобабић је корисницима Клуба уручио три компијутера, са намером, како је рекао да „свим старијим суграђанима омогућимо лакшу комуникацију са њиховим унуцима, децом и ближњима који живе ван земље.“

-У протекле четири године обновљени су свих 20 клубова за пензионере и отворен је један потуно нов клуб у Гроцкој. Верујем, и надам се да ћемо у наредном периоду тај број удвостручити.

Подсећам да смо пре две године покренули пројекат Чланска карта „65 плус“ који пензионерима у Београду омогућава бесплатно коришћење Градске библиотеке, као и бесплатну обуку наших најстаријих суграђана за рад на рачунарима.

Ову обуку је до сада завршило око 2.000 пензионера и лепо је када они којима су најмилији у иностранству, имају прилику да дођу у овакав један простор, укључе компјутер, и омогуће себи да се виде и чују са својим најмилијима и то бесплатно – истакао је Кркобабић.

Кркобабић је поменуо да сви старији од 65 година имају беслаплатан превоз, али како је рекао, „гледаћемо да ту старосну границу спустимо мало ниже“.

-Намеравамо да ту границу спустимо на 60 година. То су практичне ствари, на којима смо ми радили и урадили их. Није тачно да они који оду у пензију треба да седе и да не раде ништа, – поручио је заменик градоначелника.

Он је нагласио и да ће у наредном периоду наставити да ради на идеји, „Треће доба – Београд пријатан град“, која је како је навео, у Франуцуској већ заживела у 30 градова.

Ми смо замислили да, за почетак у Србији буду три таква града: Ниш, Нови Сад и Београд. У склопу европских активности везаних за 2012. годину која је проглашена за европску годину активног старења и међугенерацијске солидарности, желимо да град Београд својим активностима увелико стекне право на поменути слоган, и истовремено позивамо све градске управе у земљи да нам се прикључе – навео је Кркобабић.


Leave a Reply

Your email address will not be published.