ПУПС НИЈЕ ТРАЖИО МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА

Потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић изјавио је данас да нису тачне информације, које су се појавиле у неким медијима, да Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) жели Министарство финансија у новој влади.

“Ни са једном партијом до сада нисам водио никакве преговоре, нити сам истакао било какве захтеве, а најмање кадровске природе. Дакле, те захтеве је могуће истаћи тек када дођемо у фазу формирања владе”, рекао је Кркобабић Тањугу.

Он је додао да сада, у неформалним разговорима међу партијама, “такви разговори не само да нису нормални, већ нису ни логични”.

“Ја посебно никада нисам истакао такав захтев. И ко ли је тај коме би тај захтев упутио, јер поставља се питање, хоће ли и тај, или неко трећи ући у Скупштину?”, навео је Кркобабић.

Он је напоменуо да се унапред не може знати шта ће се догодити.

“Можда уопште нећемо да будемо у влади”, додао је потпредседник Владе.

Кркобабић је додао да ће ПУПС тек у званичним преговорима разговарати о остваривању програма те партије и подвукао да се у предизборној кампањи неће говорити о будућој кадровској политици те странке.

“То не може бити тема предизборне кампање”, нагласио је потпредседник Владе.

Београдски медији објавили су да ПУПС тражи од Социјалистичке партије Србије, уколико коалиција буде учествовала у будућој влади, места потпредседника владе и министра финансија.

Према тим наводима, ПУПС тражи министарство финансија, јер жели да буде сигуран да ће моћи да одржи своја обећања о пензијама.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.