О САВЕЗИМА ЋЕМО РАЗГОВАРАТИ КАДА БУДУ РАСПИСАНИ ИЗБОРИ

Предизборни савез Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије је такорећи готова ствар, али је још неизвесно да ли ће „трећи” из ове комбинације – ПУПС остати веран „сабраћи” са претходних избора.

„Не знам шта ће они да раде, још нисмо са њима разговарали о томе. Позвао сам их да дођу на седницу Главног одбора 17. децембра на Копаонику и очекујем да ће неко од њих доћи. Онда ћу им рећи шта је став моје странке”, казао је за „Политику”, Драган Марковић Палма, лидер ЈС-а.

Главни одбор ће, објашњава, дати овлашћење њему као председнику да преговара о будућој коалицији. А он ће предложити да се на изборе иде са СПС-ом јер се и социјалисти слажу. „Ако хоће и ПУПС у реду, ако неће – ништа. Нема нико обавезу да остане у коалицији”, истиче Марковић и додаје да се одлука о коалицији мора донети на време.

У ПУПС-у су нам потврдили да ће неко сигурно бити присутан на седници Главног одбора ЈС-а, можда и председник странке Јован Кркобабић.

Потпредседник партије Милан Кркобабић, у разговору за „Политику”, демантује спекулације да су им „порасли апетити” те да траже већи удео да би остали у постојећој коалицији. О томе, како тврди, није било никаквих разговора у оквиру њиховог савеза за који, иначе, има само речи хвале.

„Са СПС-ом и ЈС-ом смо увек имали коректне односе, а никада сукобе . О савезима ћемо разговарати када буду сазвани избори, то су озбиљне ствари. Прво морамо да дефинишемо циљеве и стратегију за њихово остваривање. На крају долазе кадровска решења. Све ово што се спекулише су само предизборна надигравања, предизборна предигра”, каже Кркобабић.

Он, међутим, истиче и да је постојећа коалиција била за оно време у коме је створена. Она је одражавала унутрашњу, спољнополитичку и економску ситуацију у Србији те 2008. године. Три и по године касније, како каже, на политичкој сцени постоје и неке нове политичке партије попут СДПС-а Расима Љајића и Српске напредне странке. А и оне старе партије нису исте какве су биле 2008. године.

„Није питање колико лако сарађујете са неким већ шта је производ те сарадње. Сада ваља промовисати неке нове циљеве јер су се времена променила. Политичка реалност у пролеће 2012. године ће захтевати прављење неких нових коалиција и сада нико не зна како ће оне изгледати. Код нас се, међутим, погрешно питају мање партије шта ће да раде уместо да се од најјачих партија тражи да дефинишу политичке циљеве и да се онда ми мањи опредељујемо”, каже Кркобабић.

Према његовим речима ПУПС се спрема као да ће самостално изаћи на изборе, а када они буду расписани одлучиће да ли им је боље да иду сами или са неким у савезу. У сваком случају, тврди, није им циљ само да се негде утрпају на листу.

преузето са интернет портала дневног листа “Политика


Comments

 • Wow, marvelous blog format! How lengthy have you ever been running a blog
  for? you make blogging look easy. The whole glance of your web site
  is magnificent, let alone the content material! You can see similar
  here dobry sklep

 • Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get
  my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Kudos! You can read similar article here:
  Najlepszy sklep

 • Hello there! Do you know if they make any plugins to
  help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you! You can read similar art here:
  Dobry sklep

 • Hey there! Do you know if they make any plugins to help
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Kudos! You can read similar art here: Backlink Building

 • Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please
  share. Many thanks! You can read similar article here:
  Backlink Building

Leave a Reply

Your email address will not be published.