ПОТПУНА ПОСВЕЋЕНОСТ УГРОЖЕНИМА

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда присуствовао је данас свечаном обележавању 20 година од оснивања Градског центра за социјални рад у Скупштини града Београда. Том приликом, заменик градоначелника изразио је захвалност свима са којима је у протекле три године у области социјане политике сарађивао, а људе који су како је навео у систему социјане помоћи назвао је посебним.

– Градски центар за социјални рад данас представља кључну установу града Београда у сфери социјане заштите. Већина наших корисника то зна, јер где год је потребна помоћ, ту су људи из Центра и система социјане заштите. Наравно, пре свих то је познато нашим најстаријим, најмлађим и свим другим угроженим суграђанима.

Помоћ мора да стигне онда када је потребна и онима којима је потребна. Ако стигне пре или после, од тога нема користи. Искористио бих ову прилику да истакнем две битне ствари на које сам посебно поносан, а које смо у сарадњи са Центром за социјални рад урадили. То је новчана помоћ за жене које напуштају „Сигурне куће“, а коју Скупштина града издваја у виду месечне надокнаде у трајању од годину дана, како се оне не би вратиле на место одакле су кренуле.

Друга важна ствар, коју смо урадили, је да смо обезбедили одређен број станова за наше младе суграђане које смо им ставили на располагање у преломном тренутку њихових живота, а то је кад напуштају хранитељске породице и покушавају да се осамостале. То су две ствари на које сам посебно поносан – истакао је Кркобабић и захвалио се директорки Центра Снежани Стошковић, на ангожовању и уложеном раду.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.