ДУПЛИ БЛИЗАНЦИ, ТРОЈКЕ И ЧЕТВОРКЕ ПОНОС БЕОГРАДА

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда уручио је данас решења о новчаној подршци родитељима који имају тројке, четворке и дупле близанце, укупне вредности око 13 милиона динара. Овом приликом он је најавио и иницијативу за олакшице приликом кокурисања за доделу социјланих станова за породице које су најугроженије из ове категорије.

– Сад се већ може рећи да традиционално, од 2004 године, породицама које имају дупле близанце, тројке или четворке додељујемо новчану помоћ. Ове године имамо 89 породица са укупно 285-оро деце, што је импресивна бројка, а ова манифестација је једна од најлепших догађаја у нашем граду. Међу породицама доминирају оне које имају тројке, чак 73, а што се тиче четворки ове године имамо две породице.

Овај вид помоћи, наставићемо да подржавамо и убудуће, уз иницијатву да оне породице које имају троје и више деце, а које су социјално угрожене, добију одређене олакшице приликом кокурисања за социјалне станове. На овај начин би бар неке од ових породица идуће године, уз ову помоћ добили и кључеве од новог стана. За ову иницијативу очекујемо пуно разумевање и подршку у Скупштини града, а и грађана Београда. Нема сумње да су дупли близанци, тројке и четворке понос Београда – навео је Кркобабић.


Leave a Reply

Your email address will not be published.