СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО РЕШЕЊЕ ЗА ВЕЛИКУ НЕЗАПОСЛЕНОСТ

ПУПС сматра да је бројка од 7.000 људи старијих од 45 година који су захваљујући владиној уредби преко Националне службе за запошљавање успели да пронађу запослење свакако за похвалу, али да је то ипак мали број у односу на 190.000 педесетогодишњака који су још увек на бироу.

“То је доб када је човек досегао зрелост у сваком погледу, па и у погледу радне продуктивности и навика јер их је из искуства већ оформио. С друге стране, особе у тој доби увелико имају оформљене породице о којима брину и страшно је када се таква особа нађе у ситуацији да је без посла. То не руши само њу, као појединца, већ и целу породицу, а самим тим и друшво јер је егзистенција угрожена.

Управо због великог броја наших грађана који су у тој животној доби, али и оних млађих који тек ступају у живот ПУПС сматра да је решење могуће наћи у идеји социјалног предузетништва за које се наша странка залаже. Ми смо, упутили јавни позив свим политичким опцијама у Србији да се огласе поводом нашег Нацрта закона о социјалном предузетништву, како би заједнички нашли што бољи модел који би омогућио запошљавање што већег броја људи и како би ова цифра од 190.000 педесетогодишњака што пре постала ствар прошлости“, каже Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а.


Comment

  • Wow, fantastic blog layout! How long have you ever been blogging for?
    you made running a blog look easy. The whole look
    of your website is magnificent, as neatly as the content material!

    You can see similar here e-commerce

Leave a Reply

Your email address will not be published.