КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ДЕТЕТА

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, присуствовао је хуманитарној продајној изложби коју су организовали комапнија Мек Доналдс и Креативни центар за ментално недовољно развијене особе (КЕЦ МНРО), а том приликом одржана је и конференција “Инклузија особа са инвалидитетом” поводом обележавања Светског дана детета.

Кркобабић је подсетио да су оваква дружења постала већ редовна пракса у Граду, као и да велики број присутних показује да је сазрела свест и потреба да се у сфери социјалне заштите предузму битни и квалитетни кораци.

„Ми у граду смо имали слуха за потребе ових наших пријатеља и од прошлог сусрета до данас учинили помак и пронашли адекватан простор од 300м2 који смо уступили Центру, док се адаптација врши уз помоћ Америчке амбасаде. То је испуњење нечега што сам вам обећао прошле године, а сада идем корак даље. Урадили смо Нацрт закона о социјалном предузетништву, а његовим доношењем омогућићемо да ови млади људи добију могућност да крену у борбу за посао и тиме стекну чврсте основе за самостални живот. Од вас овде и од нас у граду зависи да ли ћемо у томе успети. Надам се да ћемо већ следеће године овај дан прославити у вашем новом простору“, поручио је Кркобабић.

Ова манифестација се традиционално организује сваке године од 2005. са циљем упознавања јавности са програмом Креативно едукативног центра за ментално недовољно развијене особе (КЕЦ МНРО) који се тиче радног ангажовања особа са интелектуалним тешкоћама и позивања компанија да се укључе у овакве програме.


Leave a Reply

Your email address will not be published.