ПУПС ПОЗИВА СВЕ ПАРТИЈЕ НА РАЗГОВОР О ЗАКОНУ О СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

ПУПС је данас упутио свим парламентарним и опозиционим странкама позив да учествују у раду на нацрту закона о социјалном предузетништву, који је ПУПС јавности презентовао 20. октобра 2011. године. Овим позивом очекујемо да ће странке својим активним залагањем значајно допринети квалитету текста закона, чији Нацрт смо им послали почетком новембра.

Сусрети са заинтересованим политичким странкама планирани су за следећу недељу, а њихове одговоре очекујемо најкасније до среде 30. новембра 2011.

Предлог закона послат је и невладином сектору и еминентним представницима струке како би на јавној расправи сви имали прилике да дају своје примедбе и предлоге.

Намера ПУПС-а је да се на овај начин дође до пуног консензуса о неопходности доношења Закона о социјалном предузетништву, а све у циљу отварања могућности што бржег, што једноставнијег и што јефтинијег запошљавања људи из најрањивијих друштвених група (особа са инвалидитетом, избеглих и расељених лица, лица изнад 50 година старости и нискоквалификованих радника).

О овој иницијативи наше странке већ су вођени разговори између експертских тимова ПУПС-а и СДПС-а, које су предводили Милан Кркобабић и Расим Љајић. Том приликом постигнута је пуна сагласност о неопходности доношења закона, којим би се отворила могућност запошљавања великог броја социјално угрожених грађана Србије.


Leave a Reply

Your email address will not be published.