КРКОБАБИЋ: ИМА ЛИ ЕУ АЛТЕРНАТИВУ?

Нови Сад – Потпредседник владе и председник Партије уједињених пензионера Србије др Јован Кркобабић каже да Србији кандидатура за улазак у Европску унију неће значити много.

Он објашњава да кандидатура неће бити од великог значаја уколико не добијемо и позив за почетак преговора о чланству.

Др Јован Кркобабић, потпредседник Владе Републике Србије и председник ПУПС-а

Кркобабић наглашава да нам “кандидатура без позива на преговоре, међутим, неће много значити. Турска је кандидат за улазак у Европу пуне три деценије, а сада ни не жели да уђе у њу јер је постала стабилнија од Уније”.

Он је такође рекао да Србија неће посебно осетити такозвани трећи талас светске економске кризе, пошто се, како је рекао, наша земља у кризи дуже од две деценије.

“Заиста не видим тај трећи талас кризе, већ уочавам једну перманентну кризу у којој се Србија и њени грађани налазе пуне 22 године, од тренутка распада бивше СФРЈ”, оценио је Кркобабић.

Та криза је, како је рекао, некад била већа, повремено мања, а изазвана је низом спољних и унутрашњих фактора – распадом земље, ратом у окружењу, санкцијама, бомбардовањем, транзицијом, неуспелом приватизацијом..

“Србија није желела распад Југославије, већ стабилну и снажну државу, у којој народ добро живи. Тај циљ, у другим околностима и у мањој држави, имамо и данас”, казао је Кркобабић.

Јован Кркобабић сматра да је време да се окренемо себи, раду, а не да стално говоримо да не постоји алтернатива за ово или оно. Он каже да можемо имати јаку, перспек-тивну и у свету уважену Србију ако се окренемо себи и раду.


Leave a Reply

Your email address will not be published.