ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ НА ТРИБИНИ ПУПС-а У НОВОМ САДУ

Председник ПУПС-а Др Јован Кркобабић рекао је 10. октобра на трибини у Новом Саду пред препуном салом у Мастер центру на страначкој конвенцији, да је у Србији извршена балканска транзиција у којој је свако гледао шта ће да опљачка.

Др Јован Кркобабић, потпредседник Владе Републике Србије и председник ПУПС-а

Сви политички фактори признају да је половина приватизације извршена ненормално, а последица је ово како живимо. Довели су нас до социјалног геноцида јер смо на ивици глади. Србија и Војводина као њен најразвијенији и најкултурнији део може живети много боље ако се усмеримо на развој који искључује појединце који сада једино пуне џепове. На почетку су се ПУПС -у сви смејали, а сада нас се плаше и желе за партнера – рекао је лидер ПУПС-а. Он је додао да су пензионери део грађанства без обзира на националну, верску и старосну припадност и њима треба поклонити највеће поверење јер су они до сада створили сва културна, духовна и материјална добра која Србија тренутно поседује.

Председник посланичке групе ПУПС-а у Скупштини Србије Момо Чолаковић истакао је да је ПУПС учествовао у доношењу преко 800 закона међу којима су најважнији они из социјалне сфере, о младима, својини. Сви амандмани ПУПС-а су усвојени, рекао је Чолаковић и додао да се очекује да ће ова странка у наредном сазиву Скупштине имати пет пута више посланика него сада.

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Јован Кркобабић поновио је вечерас у Новом Саду да та странка има коалиционе партнере и да је сувише рано говорити о неким другим комбинацијама.

Према његовим речима, ПУПС је спреман да изађе на изборе било када, али да очекује да ће се они одржати почетком маја идуће године.

“Имамо коалицију која функционише сасвим добро и не видим, за сада разлога, да се ту нешто мења. А да ли ће то бити коалиција и у будућим временима то нико не зна, јер све зависи од воље народа на изборима”, рекао је Кркобабић у изјави новинарима уочи трибине Градског одбора ПУПС-а Новог Сада одржане на Новосадском сајму.

Лидер странке пензионера, који је уједно и један од потпредседника Владе Србије, нагласио је да је ПУПС државотворна партија, партија озбиљних људи, која пре свега води бригу о народу и отаџбини.

“Ми на изборе можемо да изађемо кад год хоћете. Можемо за месец дана, до краја године, на пролеће, али највероватније ће се то догодити 6. маја, како је најављено у владајућим круговима. Не смета нам да сачакамо тај датум, јер ћемо имати довољно времена да с народом постигнемо консензус о основним питањима друштва”, указао је Кркобабић.

ПУПС, међутим, како је рекао, још увек није почео с кампањом, јер би то било сувише рано.

“На овом вечерашњем скупу разговараћемо о проблемима странке, о њеној консолидацији и јачању у Новом Саду, а тек на једном наредном састанку, у још ширем саставу, тема ће бити конкретни задаци, укључујићи и вођење кампање и избор потенцијалних партнера”, закључио је Кркобабић.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.