ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ ДОЧЕКАН ОВАЦИЈАМА У ДВОРОВИМА КОД БИЈЕЉИНЕ

Председник ПУПС- а и потпредседник Владе Србије др Јован Кркобабић дочекан је овацијама у Дворовима код Бијељина где је присуствовао дружењу пензионера из Републике Српске, Србије и Хрватске. На 15. традиционалном дружењу које организује бијељинско Удружење пензионера окупило се готово хиљаду две стотоине пензионера из региона Вуковара, Срема, Семберије и Ваљева.

Импозантном скупу присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић, председници пензионерских удружења РС и Србије као и бројне угледне званице и представници локалне власти.

Др Јован Кркобабић у Дворовима код Бијељине

“Границе макар оне, попут Дрине, биле и природне не постоје за оне који су у братском загрљају. Нема те границе нити ће је бити, која може поделити наш народ, а ви, окупљени данас у Бијељини сте наjбољи доказ за то. Ја Вас молим да то наше народно јединство пренесете на вашу децу и унуке, јер то је наша највећа светиња, посебно у овако тешким историјским тренуцима које живимо. Чини ми посебно задовољство да народ с обе стране Дрине истоветно гледа на проблеме и оне мале и оне велике какво је наше Косово”, рекао је председник ПУПС- који је највећи део времена провео у непосредном разговору с учесницима овог традиционалног дружења док су многи од њих тај сусрет желели да забележе и фотографисањем с др Јованом Кркобабићем.

“Ово је веома важан скуп у оквиру програмских задужења која спроводе удружења РС и Србије и посебно је задовољство што сам на овако масовном скупу, управо кад РС пролази кроз важну реформу у области пензијско-инвалидског система и доношења новог закона о ПИО РС”, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић Ђокић нагласивши да је РС у изради новог закона користила умногоме искуства и праксу Србије у оквиру пензијско-инвалидског система.
“Прилика је и данас да још једном о свему томе разговарамо, а истовремено да на овакав начин подржимо друштвену активност коју спроводе пензионери и овим деловањем на директој релацији РС и Србије”, рекао је Ђокић.

Председник Удружења пензионера РС Раде Ракуљ рекао је да дружење пензионера представља не причу о проблемима него лепо дружење у коме се сада, али и целог пензионерског живота, преноси позитивна мисао из средине у средину.
Председник Удружења пензионера Бијељине Саво Пантелић потсетио је да је дошло 1200 пензионера из Србије, Хрватске и РС „ са којим се традиционално дружимо и наше удружење је други пут домаћин оваквом скупу”, додавши да је скуп лепа прилика да се размене искуства пензионерске популације. Организација није била лака, казао је искрено господине Пантелић, али када Вас видимо у оваквом броју и са овако драгим гостима из Србије, све буде много лепше и сви се напори забораве.“
Говорници, а није их било мало,без изузетка су истицали да нема граница међу људима добре воље, људима једног народа, и да оваква дружења треба наставити управо и због тога.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.