ДР ЈОВАН КРКОБАБИЋ: ГРАЂАНИ ТРАЖЕ ХЛЕБ

Ниш – Стандард грађана биће главна тема избора око које ће се водити битка у мају наредне године, сматра лидер Партије уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић.

Др Јован Кркобабић, председник ПУПС-а

Он је на трибини у Нишу рекао “да је лепо кад се каже да Србија хоће у ЕУ, да ће
сарађивати са земљама у свету, али да грађани Србије траже хлеб”. “Право, слободу и власт нико није добио на тањиру, то се осваја, а када  се освоји, онда се чува и не преупшта се другима”, поручио је Кркобабић. Кркобабић, који је потпредседник Владе Србије, казао је и да повећање пензија и плата у јавном сектору ове године није доведено у питање и да влада неће дозволити пад привредног раста.

Говорећи о актуелном политичком тренутку у Србији и утицају страног фактора, Кркобабић је казао да је “он ту да би нам узео, а не да би нам нешто дао”.

Са трибине је поручено да ПУПС треба да се избори да има више представника у Народној скупштини и влади како би могао да значајније утичу на политику земље. Кркобабић је рекао да скуп у Нишу није предизборна кампања, већ да су то “разговори у оквиру породице ПУПС-а”.

“Влада је донела значајне мере којим се неће дозволити даљи привредни
пад и предузела је значајне мере штедње”
, рекао је Кркобабић.

Говорећи о ребалансу буџета који је влада усвојила, Кркобабић је навео да ће новац бити усмераван за оне пројекте који ће најбрже дати позитивне ефекте и у инвестиције које ће допринети повећању друштвеног производа, а тиме и побољшању стандарда становништва.

“Нећемо повећати стандард онолико и оном брзином како желимо”, напоменуо је Кркобабић говорећи о утицају новог таласа светске кризе и евентуалним последицама.

Упитан о изменама и допунама Закона о радним односима и о промени начина
исплате отпремнина, Кркобабић је казао да је “много тога досад некритички”
трошено и да убудуће трошкови морају бити усклађени с могућностима државе.

Он очекује да измене и допуне Закона о раду буду усвојене до краја ове или почетком наредне године.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.