Др Јован Кркобабић: Грађани траже хлеб

Ниш – Стандард грађана биће главна тема избора око које ће се водити битка у мају наредне године, сматра лидер Партије уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић.

Др Јован Кркобабић, председник ПУПС-а

Он је на трибини у Нишу рекао „да је лепо кад се каже да Србија хоће у ЕУ, да ће
сарађивати са земљама у свету, али да грађани Србије траже хлеб“. „Право, слободу и власт нико није добио на тањиру, то се осваја, а када  се освоји, онда се чува и не преупшта се другима“, поручио је Кркобабић. Кркобабић, који је потпредседник Владе Србије, казао је и да повећање пензија и плата у јавном сектору ове године није доведено у питање и да влада неће дозволити пад привредног раста.

Говорећи о актуелном политичком тренутку у Србији и утицају страног фактора, Кркобабић је казао да је „он ту да би нам узео, а не да би нам нешто дао“.

Са трибине је поручено да ПУПС треба да се избори да има више представника у Народној скупштини и влади како би могао да значајније утичу на политику земље. Кркобабић је рекао да скуп у Нишу није предизборна кампања, већ да су то „разговори у оквиру породице ПУПС-а“.

„Влада је донела значајне мере којим се неће дозволити даљи привредни
пад и предузела је значајне мере штедње“
, рекао је Кркобабић.

Говорећи о ребалансу буџета који је влада усвојила, Кркобабић је навео да ће новац бити усмераван за оне пројекте који ће најбрже дати позитивне ефекте и у инвестиције које ће допринети повећању друштвеног производа, а тиме и побољшању стандарда становништва.

„Нећемо повећати стандард онолико и оном брзином како желимо“, напоменуо је Кркобабић говорећи о утицају новог таласа светске кризе и евентуалним последицама.

Упитан о изменама и допунама Закона о радним односима и о промени начина
исплате отпремнина, Кркобабић је казао да је „много тога досад некритички“
трошено и да убудуће трошкови морају бити усклађени с могућностима државе.

Он очекује да измене и допуне Закона о раду буду усвојене до краја ове или почетком наредне године.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz