МИЛАН КРКОБАБИЋ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ПРЕДУЗЕЋУ ДЕС БЕОГРАД

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, примио је данас у Старом двору представнике радника запослених у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање радника са инвалидитетом ДЕС Београд, који 33 дана протествују испред Министарства за економију, саопштено је из кабинета заменика градоначелника Београда.

Протест запослених ДЕС-а испред скупштине Београда

Радници ДЕС-а су се окупили испред Скупштине града да траже подршку у решавању својих проблема. У Србији има 55 оваквих предузећа, са преко 3.600 запослених. Приликом састанка покренута је иницијатива да се сачувају сва ова предузећа, да се издвоје из надлежности Министарства за економију и да се у целости приступи решавању овог проблема на нивоу републике.

Том приликом заменик градоначелника Милан Кркобабић, је истакао:

– Ови људи су препознали у нама социјално одговорну власт и дошли су да укажу на свој проблем. Они знају да ми из Градске управе немамо инструменте да сада решимо њихов проблем, али можемо да укажемо на то, да покренемо иницијативу и да помогнемо у решавању. Ако данас ти људи остану без посла, готово сигурно неће успети да пронађу нови. Уместо да се бавимо давањем милостиње и социјале морамо да им омогућимо да раде. Ово је посебна ситуација, јер у ДЕС-у ради преко 50 одсто особа са инвалидитетом. На ове људе се не могу примењивати строги економски критеријуми. То мора да буде нешто што се зове концептом социјалног предузетништва. Уколико буде разумевања за овај проблем у Влади и Министарству за економију, мислим да овај проблем можемо да решимо.


Leave a Reply

Your email address will not be published.