МИЛАН КРКОБАБИЋ СЕ СРЕО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НАЈВЕЋЕГ ИТАЛИЈАНСКОГ СИНДИКАТА

Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић договорио се данас са представницима синдиката Генералне италијанске конфедерације рада (ГИКР) да се од септембра конкретизује заједничка стратегија помоћи нашим радницима у Италији и другим западноевропским земљама у остваривању пензијског и инвалидског осигурања.

Заменик градоначелника Београда Милан Кркобабић у разговору са представницима ГИКР

– Великом броју грађана Београда и Србије који раде у Италији, али и у осталим деловима Европе, нису у целости заштићена права, посебно у сегменту који се односи на пензијско и инвалидско осигурање. Град Београд намерава да се интензивно укључи у решавање тог проблема – истакао је Кркобабић, после састанка у Старом двору.

Једна од многобројних акција ГИКР-а

Он је, у присуству градског секретара за социјалну заштиту Владана Ђукића и члана Градског већа Дарка Божића, истакао да граду Београду, који је препознат као средина која посебно брине о правима радника, пензионера и деце, изразио задовољство остваривањем сарадње са једним од најрепрезентативнијих синдаката на Старом континенту, чији број чланова досеже цифру од приближно шест милиона људи. Члан председништва ГИКР-а Лучано Каон узвратио је задовољство што је град Београд изразио спремност да се придружи том синдикату у помоћи српским држављанима у Италији, као и осталим деловима Европе, јер, како је најавио, нормативи који регулишу ту област ускоро треба да постану заједнички.

– Треба подсетити да међу члановима нашег синдиката има и држављана Србије, с тим да ми желимо да заштитимо и оне раднике из Београда и Србије који нису чланови синдиката, како би могли да остваре право на достојанствен живот – закључио је Каон.

Генерална италијанска конфедерација рада представља најстарију италијанску синдикалну организацију, основану 1906. године, која је чланица Међународне конфедерације синдиката и Европске конфедерације синдиката, такође и активна у 134 коморе у тој медитеранској земљи. Овај синдикат окупља око 6 милиона радника.


Leave a Reply

Your email address will not be published.