Кркобабић: Повећање пензија од око пет – шест одсто

Потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић рекао је данас у Чачку да ће пензије од 1. октобра бити повећане за пет до шест одсто. Кркобабић је на прослави Дана пензионера рекао да ће, са претходна два повећања од око девет одсто, пензије у 2011. години бити увећане за укупно 14 до 15 одсто.

“Пензионери могу да буду мирни јер је реформом система пензијског и инвалидског осигурања обезбеђено да се пензије усклађују са растом зарада, што је 2001. године било прекинуто, и да се не повећава радни стаж што је тражио Међународни монетарни фонд, већ ће остати по старом”, рекао је потпредседник владе.

Потпредседник Владе Србије

Кркобабић је додао да посланици Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС), чији је председник, нису гласали за Закон о финансирању локалне самоуправе, јер тај закон неће донети ништа “специјално”.

“Сиромашни градови и општине ће бити још сиромашнији, а богати још богатији. Таква подела није праведна. У Србији има преко 100 општина које не могу самостално да живе и држава мора да их помаже јер је потребно да се Србија равномерно развија”, рекао је он.

Кркобабић је додао да ће се у децембру видети како ће се тај закон одразити на укупну расподелу средстава у Србији када Скупштина буде доносила буџет за наредну годину.


Leave a Reply

Your email address will not be published.