ПУПС Београд обележио 1. Мај

ПУПС је обележио 1.мај полагањем венца на споменик Димитрија Туцовића у присуству више стотина чланова ПУПС-а и грађана Београда који су прошетали од Трга Николе Пашића до Трга Димитрија Туцовића.

Са потпредседницима ПУПС-а Миланом Кркобабићем и Драгим Видојевићем у поворци се налазио и председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ Бранислав Чанак.

Том приликом Милан Кркобабић је истакао:

У Србији се кратко памти, и често мења све, па и празници. Истрајавање на 1. мају међународном празнику рада значи остати упоран и доследан у борби за остварење основног људског права, права на рад, права на трајан извор егзистенције који је основ опстанка, а и достојанства сваког човека.

Кркобабић је истакао да ПУПС овим наставља и афирмацију идеје социјалног предузетништва чију реализацију жељно ишчекује огроман број незапослених, пре свега оних који су тржишно неконкурентни: особе са инвалидитетом, избегла и расељена лица, жене у одређеном животном добу ..итд. То је, може се слободно рећи последња и јединствена прилика за готово 10 одсто радно активног становништва Србије, за све оне који залудно обијају прагове служби за запошљавање.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz