ПУПС Београд обележио 1. Мај

ПУПС је обележио 1.мај полагањем венца на споменик Димитрија Туцовића у присуству више стотина чланова ПУПС-а и грађана Београда који су прошетали од Трга Николе Пашића до Трга Димитрија Туцовића.

Са потпредседницима ПУПС-а Миланом Кркобабићем и Драгим Видојевићем у поворци се налазио и председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ Бранислав Чанак.

Том приликом Милан Кркобабић је истакао:

У Србији се кратко памти, и често мења све, па и празници. Истрајавање на 1. мају међународном празнику рада значи остати упоран и доследан у борби за остварење основног људског права, права на рад, права на трајан извор егзистенције који је основ опстанка, а и достојанства сваког човека.

Кркобабић је истакао да ПУПС овим наставља и афирмацију идеје социјалног предузетништва чију реализацију жељно ишчекује огроман број незапослених, пре свега оних који су тржишно неконкурентни: особе са инвалидитетом, избегла и расељена лица, жене у одређеном животном добу ..итд. То је, може се слободно рећи последња и јединствена прилика за готово 10 одсто радно активног становништва Србије, за све оне који залудно обијају прагове служби за запошљавање.


Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.