Доследност у примени Закона о ПИО

mmf-krkobabic
Разговор између др Јована Кркобабића и ММФ-а

Потпредседник Владе Републике Србије, др Јован Кркобабић, разговарао је данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) о актуелној економској ситуацији у Србији и примени реформисаног Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Шеф Мисије ММФ-а за Србију, Алберт Јегер, који предводи делегацију, указао је на доследност потпредседника Владе Србије у реализацији и примени овог закона, и у очувању договорених принципа пензионе реформе.

Заједнички је констатована неопходност успостављања чврсте фискалне дисциплине, чиме би се обезбедила стабилност како економског система, тако и одржив систем ПИО, и то би била најчвршћа брана стварању нових социјалних случајева које производи непоштовање фискалних обавеза.

До краја боравка Мисије ММФ-а у Београду, биће одржани састанци на нивоу експертских тимова посвећени питањима имплементације недавно усвојених промена Закона о ПИО, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе Србије и додаје да је током разговора било речи о могућности да се продужи аранжман са том међународном финансијском институцијом.


Leave a Reply

Your email address will not be published.