Доследност у примени Закона о ПИО

mmf-krkobabic

Разговор између др Јована Кркобабића и ММФ-а

Потпредседник Владе Републике Србије, др Јован Кркобабић, разговарао је данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) о актуелној економској ситуацији у Србији и примени реформисаног Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Шеф Мисије ММФ-а за Србију, Алберт Јегер, који предводи делегацију, указао је на доследност потпредседника Владе Србије у реализацији и примени овог закона, и у очувању договорених принципа пензионе реформе.

Заједнички је констатована неопходност успостављања чврсте фискалне дисциплине, чиме би се обезбедила стабилност како економског система, тако и одржив систем ПИО, и то би била најчвршћа брана стварању нових социјалних случајева које производи непоштовање фискалних обавеза.

До краја боравка Мисије ММФ-а у Београду, биће одржани састанци на нивоу експертских тимова посвећени питањима имплементације недавно усвојених промена Закона о ПИО, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе Србије и додаје да је током разговора било речи о могућности да се продужи аранжман са том међународном финансијском институцијом.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz