ПУПС БЕОГРАД ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Поводом Међународног дана борбе против дијабетеса, Градски одбор ПУПС Београд је у сарадњи са Позориштанцем Пуж омогућио да деца оболела од дијабетеса присуствују представи „Сан летње ноћи“.

Бранко Коцкица и Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а у Позориштанцу "Пуж"

Милан Кркобабић се заједно са представницима Градског одбора и Бранком Милићевићем, управником Позориштанца, дружио са малишанима и упутио поруку усмерену ка промовисању и ширењу свести о проблему дијабетеса који све више угрожава и децу.

-Ми из ПУПС-а имамо основну мисију: да помажемо најмлађима и најстаријима и она се своди на побољшање квалитета живота. Данас је дан борбе – борбе против опаке и подмукле болести. Кад се ради о дијабетесу, неопходна је превенција, потребно је да причамо о њој, да се на време препознају симптоми, казао је том приликом Милан Кркобабић.

Обележавање међународног дана борбе против дијабетеса у Позориштанцу "Пуж"

Милан Кркобабић је нагласио да је неопходно да читаво друштво буде укључено у борбу против дијабетеса:

– Да би човек, пре свега деца, могла успешно да се изборе са овом болешћу, морају да имају добро расположење, позитивну енергију и да су правилно усмерени. Само тако могу да се одупру болести која није ни мало наивна, али са којом се у XXИ веку живи. Оно што сви ми који нисмо медицинско особље можемо да урадимо је да овој деци поправимо расположење. Данас управо то и радимо! Помажемо им да утону у једну лепу бајку, да имају осмех на лицу и да знају да има нас који смо спремни да им помогнемо.


Leave a Reply

Your email address will not be published.