ПУПС БЕОГРАД ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Поводом Међународног дана борбе против дијабетеса, Градски одбор ПУПС Београд је у сарадњи са Позориштанцем Пуж омогућио да деца оболела од дијабетеса присуствују представи „Сан летње ноћи“.

Бранко Коцкица и Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а у Позориштанцу "Пуж"

Милан Кркобабић се заједно са представницима Градског одбора и Бранком Милићевићем, управником Позориштанца, дружио са малишанима и упутио поруку усмерену ка промовисању и ширењу свести о проблему дијабетеса који све више угрожава и децу.

-Ми из ПУПС-а имамо основну мисију: да помажемо најмлађима и најстаријима и она се своди на побољшање квалитета живота. Данас је дан борбе – борбе против опаке и подмукле болести. Кад се ради о дијабетесу, неопходна је превенција, потребно је да причамо о њој, да се на време препознају симптоми, казао је том приликом Милан Кркобабић.

Обележавање међународног дана борбе против дијабетеса у Позориштанцу "Пуж"

Милан Кркобабић је нагласио да је неопходно да читаво друштво буде укључено у борбу против дијабетеса:

– Да би човек, пре свега деца, могла успешно да се изборе са овом болешћу, морају да имају добро расположење, позитивну енергију и да су правилно усмерени. Само тако могу да се одупру болести која није ни мало наивна, али са којом се у XXИ веку живи. Оно што сви ми који нисмо медицинско особље можемо да урадимо је да овој деци поправимо расположење. Данас управо то и радимо! Помажемо им да утону у једну лепу бајку, да имају осмех на лицу и да знају да има нас који смо спремни да им помогнемо.

Коментари су дозвољени 30 дана по објављивању чланка. Ако желите да нам се обратите, пишите нам.

Подели на Фејсбуку

Facebook Share

Tweet

Google Buzz