Представници ПУПС-а у посети Краљеву

Представници ПУПС-а које су предводили потпредседници Драги Видојевић и Милан Кркобабић посетили су земљотресом угрожено подручје Краљева. Том приликом срели су се са градоначелником Краљева и прдставницима штаба и уручили помоћ коју су чинили: два шлепера црепа, 25 кубика резане грађе, 200 кубика огревног дрвета, 200 пакета хране и 200 хигијенских пакета. Истовремено су обавестили да ће зараде свих чланова председништва ПУПС-а у овом месецу бити уплаћене као новчана помоћ.

Милан Кркобабић је најавио и слање мобилних волонтерских екипа састављених од активиста ПУПС-а. Те екипе ће чинити људи различитих стручних профила који су неопхподни за нормализацију живота обичних људи, лимари, тесари, зидари итд.

Кркобабић је указао да се озбиљно размотри могућност збрињавања у мобилне стамбене јединице сеоског становништва које не може или не жели да се дислоцира због обавеза која изискују њихова имања. Неопходно је утврдити колико је тачно таквих домаћинстава. Изразио је спремност да Београд у томе помогне, пре свега у превазилажењу проблема везаних са спором испоруком од стране произвођача, интервенишући са одређеним бројем мобилних стамбених једница које се налазе у поседу града Београда.


Leave a Reply

Your email address will not be published.