ПУПС – солидарност и правда у градској власти града Београда

На седници одржаној 20. јуна 2022. године конституисан је нови сазив Скупштине града Београда. За 68. градоначелника Београда изабран је Александар Шапић.

Партија уједињених пензионера пољопривредника и пролетера Србије – солидарност и правда у Градском већу града Београда има свог већника – Ружицу Белановић, потпредседницу ПУПС – солидарност и правда са вишегодишњим запаженим искуством у партији и председницу Градске организације пензионера Београда.

На конститутивној седници Скупштине града Београда одржане 11. јуна 2022. године Партији уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – солидарност и правда потврђена су три одборничка места.

Сходно томе, ПУПС – солидарност и правда у скупштини града Београда има три одборника: Војислава Ђорђевића, Александра Ђукића и Миливоја  Станића.

РУЖИЦА БЕЛАНОВИЋ

Ружица Белановић, дипломирани правник са положеним правосудним испитом, пензионерка. Рођена је 1952. године у Јагодини.

Председница је Градске организације пензионера Београда, најбројније организације пензионера у Србији, која окупља око 150.000 чланова и координира активности око 400.000 пензионера.

Члан је и потпредседница Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – солидарност и правда.

У дугогодишњој радној каријери била је судија за прекршаје, руководилац правне службе и помоћник генералног директора за правне послове у ЈКП „Београдске електране“.

Истакнути је активиста и доследан борац за побољшање социјално-економског положаја најстаријих суграђана, социјално рањивих група и посебно особа са инвалидитетом.

Бескомпромисан је борац у остваривању принципа међугенерацијске солидарности и одговорности. Принцип одговорности потврдила је својим несебичним 14-годишњим ангажовањем на месту потпредседника Ватрогасног савеза Србије.

Удата је, мајка два сина.

„Ми пензионери немамо времена да чекамо, нама све што треба, треба сада и одмах, а то су изнад свега редовне и сигурне пензије. То ће нам омогућити и убудуће Милан Кркобабић и Александар Вучић. ”  

„ПУПС препознаје животно и радно искуство које ми пензионери имамо и на све могуће начине покушава да нас укључи у све поре друштвеног живота. Ми пензионери то знамо да ценимо и због тога смо уз ПУПС“

Ружица Белановић
Потпредседница ПУПС – солидарност и правда